Välkommen till Alfa Solskydd AB - Vi är experter på solskydd!

  • Telefon
    08 - 749 20 38

  • E-post
    info@alfasolskydd.com

Utvändigt Solskydd

Behöver du hjälp?

Telefon: 08 - 749 20 38
Epost: info@alfasolskydd.com

Markiser

Alfa Solskydd säljer markiser i Stockholm till privatpersoner, fastighetsbolag, byggföretag och offentliga sektorn. Här nedan hittar du vårt förstklassiga utbud av olika typer av markiser.

Markisolett

Markis med vertikal duk och automatisk utfallande armar. Kåpan är tillverkad av strängpressat aluminium med profil. Sidstyrskenor, dukledrör, fallrör samt armprofil är av aluminium. Bärkonsoler är tillverkade i pressgjuten aluminium för stabilare infästning. Profilerna är som standard pulverlackerade, men kan även erhållas i naturanodiserat utförande..

Sidstyrskenornas glidstycken är av väderbeständigt konstmaterial för att ge god funktion. De kan även kompletteras med gåsfjäder. Markiser kan levereras utan täckkapa för inbyggnad.

Korgmarkis

Korgmarkis är en klassiskt skön och elegant markis med många möjligheter för den som vill ha det där lilla extra. Den smälter in lika bra i modern som i gamla miljö och passar lika bra på villan som butiken, kontoret, hotellet eller restaurangen.

Profilering är korgmarkisens styrka. Det räcker bara att se sig om bland butiker och restauranger för att få det bekräftat. Korgmarkisen har många beundrare, därför finns den ochså i många former. De sex vanligaste modellerna visas här, men vi erbjuder fler och korgmarkisen kan specialtillverkas efter önskad design. Maximal bredd utan mittstöd är 3,5 meter. Med stöd kan vi göra mycket breda enheter.

Balkongmarkis

Markisen är avsedd att användas på balkonger med tak eller balkong ovanför. Balkongmarkisen gör att balkongen får ett flexibelt skydd och kan utnyttjas mer. Enkel att montera med stödben som spänns fast mellan golv och tak, det enda verktyget som behövs är en skiftnyckel.

Manövrering av markisen sker med band som låses med ett automatisk bandlås, vilket låser sig så fort man släpper bandet. Manövrering kan även ske med växel. Markisbenen av naturanodiserad aluminium spänns fast mellan golv och tak utan att ingrepp i byggnaden behöver göras. Fallarmar med fjäder men utan spärrlägen. Valsrör, front- och armprofiler är av strängpressad aluminium. Valsrör även i förzinkat stål. Arm- och frontprofil är naturanodiserad.

Fönstermarkis

Fönstermarkis ger ett skönt inneklimat med behaglig temperaturnivå under sommarheta dagar. Den skyddar möbler, mattor och tapeter mot brännande solstrålar, men även fönsterbagar och karmar ute. Som extra plus får huset dessutom en vackrare, personlig utformad exteriör.

Fönstermarkiser tillverkas i bredder 3,5m. Det finns också fönstermarkiser med kraftigare design för att klara större fönsterpartier som tillverkas i bredder upp till 4,2 m.

Terassmarkis Nova Classic och Marcesa

Nova Classic och Nova Marecesa har en diskret, tidlös design som passar bra i alla sammanhang. Nova Marcesa har en konstruktion med längsgående mittbalk, vilket ger en stabilare och rymligare markis. Det gör att man kan skydda sig mot lågt stående morgon- eller kvällssol.

Båda serierna finns både med och utan kassett för markisväven. Vill du att den upprullade markisen ska vara väl skyddad mot väder och vind väljer du självklart modellen med kassett. Versionen utan kassett lämpar sig väl då markisen monteras skyddad, t.ex. under takfoten.

Nova Classic och Nova Marcesa kan förses med motorstyrning och full automatik. Du låter då väder och vind helt och hållet styra när markisen ska vara utfälld eller upprullad. Samtliga varianter i Nova-serien kan förses med Flexiarmar. Det innebär att du då själv kan ändra markisarmarnas vinkel steglöst.

Motorer och automatik

Markisen kan förses med elektrisk motor som monteras osynlig och skyddad inuti markisröret.
En motordriven markis kan styras på olika sätt:
• Manuellt med strömbrytare inomhus (ingår i standardutförandet), med strömbrytare utomhus eller med fjärrkontroll.
• Halvautomatiskt med fjärrkontroll. Markisen körs ut manuellt med fjärrkontroll men är kopplad till en vindvakt som drar in markisen vid för stark vind.
• Helautomatisk med solgivare och vindvakt. Markisen fälls ut när solen kommer fram och dras in när vinden blir för stark. Kan kombineras med fjärrkontroll.
• Något av ovan i kombination med tidstyrning.
• Vid flera markiser kan man välja mellan individuell styrning av varje markis och samtidigt styrning av alla markiser eller båda delar.

Om ni har några frågor eler funderingar, skriv gärna till oss!