Välkommen till Alfa Solskydd AB - Vi är experter på solskydd!

  • Telefon
    08 - 749 20 38

  • E-post
    info@alfasolskydd.com

Invändigt Solskydd

Lamellgardiner

Lamellgardiner förenar funktionellt solskydd med dekoration och ger en härlig textil känsla i stora fönsterpartier. Lamellgardinens stora variation gör att ditt fönsterparti kan vara indelat i flera mindre fönster, och varje fönster kan ha sin separata skena med lameller, dessutom kan fönstret vara snedlutande, så kallat skråfönster.

En het nyhet är Luxaflex® Lamellgardin 250 mm, med extra breda lameller som förstärker textilkänslan i fönstret och ger en mer ombonad miljö trots den strikta formen. Men ett fönster är inget måste för lamellgardinen – häng den till exempel i ett större rum som avdelare eller skapa en snygg avskärmning i hallen för att dölja kläder och skor

Kirsch Lamellgardin

Lamellerna finns i tre bredder beroende på väv: 63, 90 och 127 mm. Den minsta bredden passar till mindre fönster, mellanbredden passar till alla fönstertyper och är den vanligaste medan den breda lamellen på 127 mm passar bäst till stora glaspartier. Lamellgardiner passar till olika fönstertyper som skråfönster, välvt och konvext fönster. Du väljer också hur du vill parkera lamellerna; en sida, i var sida och mitten.

Lamellskenan går att få i vit, stål och svart. Lamellgardinen kan betjänas på fyra olika sätt; välj mellan snöre/kedja för att vrida lamellerna, snöre/vridstång där du använder vridstången för att vrida lamellerna och snöret för att dra för eller från lamellerna, kedjedrag (ändlös) för både drag och vridning av lameller och motor. Snöre, kedja och bottenkedja går att få i vit, stål och svart.

Maximal bredd och höjd för lamellgardin varierar beroende på betjäning, fönstertyp och lamellbredd. Antalet lameller per produkt beror på vilken lamellbredd du valt samt hur bred skenan skall vara.

Luxaflex® Lamellgardin

Lamellerna är 250 mm breda och har vackra lister i trä eller aluminium, både i över- och underkant. Listerna kan också placeras på lamellen vilket ger gardinen en mer asiatisk känsla. Listerna finns i sju olika träslag samt aluminium, samtliga i två bredder; 20 mm och 50 mm.

Lamellgardinen monteras lodrät i fönster och tak, eller på väg. Gardinen betjänas med lina och kedja som kan placeras i höger eller vänster sida. Linan finns i vit och grå färg medan kedjan är i stål.

Om ni har några frågor eler funderingar, skriv gärna till oss!